Digitalisering

IT-jätte odlar sallad i renrum

Salladsodling i renrumsmiljö vid Fujitsus anläggning i Fukushima. Foto: Fujitsu
Foto: Fujitsu

Fujitsu har byggt om en renrumsanläggning för att odla sallad som även njursjuka personer kan äta.

Publicerad

Salladsodlingen är belägen i halvledarfabriken Aizu-Wakamatsu i länet Fukushima där 2000 kvadratmeter yta har reserverats för odlingen. Genom odling under strikt kontrollerade former har man kunnat sänka halten av kaliumkarbonat från i snitt 490 mg per 100 gram sallad till 100 mg.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här