Populärteknik

Fem nya viktiga uppdateringar i Whatsapp

Foto: AP Photo/Patrick Sison
Foto: AP Photo/Patrick Sison

En stor uppdatering har nyss rullats ut till samtliga 1.5 miljarder användare av meddelande-appen Whatsapp.

Publicerad

En stor uppdatering för den enormt populära appen Whatsapp har nyligen lanserats för alla dess användare enligt den officiella företagsbloggen.

Appen som varje dag används för att skicka nära 60 miljarder meddelanden får nu flera funktioner som ökar användarvänligheten. Här följer fem av de större nyheterna.

1. Administratörroll

I gruppinställningarna kan du nu tilldela användare i en chattgrupp rollen som administratörer för att ge rättigheter till vem som ska kunna ändra gruppens syfte, ikon eller beskrivning.

2. Gruppbeskrivning

Många använder Whatsapp för grupprelaterade aktiviteter och därför kan du nu redigera en grupps beskrivning genom att skriva om syfte, riktlinjer eller ämnet som ska diskuteras. När en ny person ansluter till gruppen kommer denna information att visas i toppen av chatten.

3. Gruppchatt catch-up

Det är inte ovanligt att en hel del meddelanden kan samlas på hög under en dag, därför kan du nu via en ny knapp med ett snabel-a som ikon se samtliga uppdateringar.

4. Användarsök

Du kan nu söka reda på specifika personer i en större gruppchatt.

5. Begränsningar för användare

Som administratör kan du även redigera andra användare som tilldelats admin-rättigheter och är du gruppens skapare kan du inte tas bort från gruppen. Du kan nu inte längre heller som användare bli tillagd i en grupp du tidigare har lämnat.

Whatsapp har lanserat många uppdateringar för appen. Bland annat har de gjort det möjligt att se videor i appen som har publicerats och delats via Facebook och Instagram, rapporterar Daily Express.