Övriga nyheter

”Det är så coolt att jobba kreativt”

Dilaram Massimova älskar dataspel och katter. Hon slår två flugor i en smäll som vd för Pocapp.

Publicerad

22-åriga Dilaram Massimova flyttade till Skövde för att läsa dataspelsutveckling på högskolan. Hon var duktig i matte, men funderade aldrig på att söka till en teknisk högskola.

– Nej, inte en enda gång. Vad gör en ingenjör? Jag känner ingen sådan. Mina föräldrar är läkare.

Som examensarbete utvecklade Dilaram Massimova ett spel om katter tillsammans med sex kursare. Efter det startade de företaget Pocapp. Nästa spel är på väg ut på marknaden. Carpet Kitty släpps i mars.

– Det handlar om en katt som jobbar i en mattfabrik och river ner mattor. Jag tror inte många förstår hur många tankar som finns bakom varje spel, säger Dilaram Massimova, vd för Pocapp.

För att locka fler kvinnor att starta företag föreslår hon att inkubatorerna visar upp sig mer redan under utbildningen.

Själv hade hon inte en tanke på att starta företag förrän hon träffade Spelinkubatorns Sebastian Budylak, som imponerades av hennes driv.

– Dilaram Massimova har helt rätt egenskaper för att starta eget. Självsäker, vågar ta för sig och säga sin mening. Och hon verkade redo att testa sin vilja, säger Sebastian Budylak.

Läs alla delar i vår fokus om kvinnliga entreprenörer

Utbildning: Dataspelsutveckling, Skövde högskola.

Medgrundare av bolaget Pocapp, som utvecklar dataspel om katter.

Grundat: 2015

Antal anställda: 7.

Omsättning: Försumbar.

Inkubator: The Game Incubator, Skövde.