Startup

Baffin Bay stoppar överbelastningsattackerna

33-LISTAN. Doldisen Baffin Bay Networks kan stoppa så kallade ddos-attacker med otrolig precision, och har redan flera tunga företag och myndigheter på kundlistan.

Publicerad

Överbelastningsattacker, eller ddos-attacker, som slår ut hemsidor och tjänster har blivit vardagsmat. Det finns flera metoder för att stoppa dem, men svenska uppstickaren Baffin Bay Networks går längre än konkurrenterna.

De har tagit fram en metod för att avgöra inte bara från vilka enheter attackerna kommer, utan från vilka applikationer. Så bolaget kan exempelvis se om attacken kommer från ett plugin i webbläsaren Chrome eller Firefox på en specifik dator, och blockera just den källan.

Via molnföretaget Elastx har flera svenska storkunder som Skatteverket, Bonnier News och Netnod redan tagit Baffin Bays ddos-skydd i bruk.

Det är bara en liten del av Baffin Bays utbud. Företaget har utvecklat en komplett molnbaserad säkerhetstjänst som kan hålla koll på all trafik som går in eller kommer ut från kundernas nätverk.

Bakom bolaget finns säkerhetsveteranen Joakim Sundberg, med lång bakgrund på amerikanska it-säkerhetsjättar som F5 Networks och Sourcefire.

Han sitter i en närmast unik sits. Det här är tredje gången han bygger en molnbaserad säkerhetstjänst från grunden, och nu gör han det i egen regi och med stora visioner.

– Många är inne på sina första iterationer, jag har gjort två relativt stora plattformar. Den första var sämst, andra lite bättre, och nu tredje gången är det top notch. Det skapar en unik position. För vi vet vad som funkar och inte funkar, säger Joakim Sundberg.

Baffin Bay Networks

Gör: En molnbaserad it-säkerhetsplattform.

Ort: Stockholm.

Startår: 2015.

Anställda: 9.

Omsättning: 0 kronor (2017).

Riskkapital: Cirka 7 miljoner kronor hittills, håller precis på att avsluta en ny stor runda.

Huvudägare: Grundaren Joakim Sundberg, en medgrundare samt fyra affärsänglar.