Startup

Apple och Google slåss om samma bolag

Både Apple och Google vill köpa San Francisco-bolaget Boku, som utvecklar mobila betalningslösningar. Räkna med ett nytt budrace, skriver sajten Techcrunch. Tidigare Ericssonchefer söker liknande bolag.

Publicerad

Mobila betalningstjänster är hett. Inte bara hos Google och Apple. Även det relativt nystartade svenska riskkapitalbolaget Ema Technology, med tre fd Ericsson- och Sony Ericssonchefer som grundare, pekade nyligen ut tjänster för mobil betalning som ett av sina huvudspår. Men den trion letar efter guldkornen på den nordiska marknaden.

Enligt nätsajten Techcrunch har mobilbetal-företaget Bokus träffat intresserade köpare från både Google och Apple de senaste veckorna.

Kanske betyder det att de två konkurrenterna kommer att försöka bjuda över varandra ännu en gång, såsom skedde när de två bjöd på Admob förra året, skriver Techcrunch. Den gången var det Google som var villig att betala mest.

Boku värderas till runt 450 miljoner dollar, enligt vissa bedömare. Småpotatis för såväl Apple som Google.

I förra veckan fick Boku ett nytt avtal med AT&T, och bolaget uppger att man nu har avtal som når ut till 1,6 miljarder abonnenter världen över. En annan av kunderna är Vodafone i Storbritannien.