Populärteknik

Analytiker: Apples teknik två år före konkurrenterna

Apple-analytikern Ming-Chi Kuo hävdar att Apple har ett stort försprång. Foto: TT
Apple-analytikern Ming-Chi Kuo hävdar att Apple har ett stort försprång. Foto: TT
Iphone X, Tim Cook presenterar lyxvarianten av Iphones. Foto: IBL
Iphone X, Tim Cook presenterar lyxvarianten av Iphones. Foto: IBL

Nu får Apples konkurrenter börja jaga, enligt analytiker har teknikjätten ett kraftigt försprång.

Publicerad

För några veckor sedan presenterade Apple årets Iphones. En av dessa är flaggskeppstelefonen Iphone x. Med den lanserades företagets nya true depth-teknik.

Den profilerade Apple-analytikern från KGI Securities, Ming-Chi Kuo, hävdar att teknologin ger Apple ett försprång gentemot sina konkurrenter med två år, skriver Ubergizmo.

Detta har analytikern pratat om tidigare. Men presentationen av Iphone x gjorde honom mer övertygad.

Läs mer:

På Iphone x har den klassiska hemknappen tagits bort. I stället ska telefonen styras med olika gester – för att komma till hemskärmen används en svepande rörelse upp från botten, till exempel. Den digitala assistenten Siri kan aktiveras antingen med rösten eller ett dubbelklick på strömknappen.

True depth-teknologin används bland annat i den nya funktionen face id. 3d-modellen av ditt anlete kan användas på flera olika sätt – bland annat för att låsa upp telefonen eller för att verifiera köp med betallösningen Apple Pay.

Den 3 november släpps Iphone x. Rapporter gör dock gällande att den inledningsvis verkar komma i en begränsad upplaga, detta efter produktionsproblem.