Populärteknik

Allt vi vet om Apples Ios 12

I höst lanserar Apple Ios 12. Här är allt vi vet så här långt om det nya operativsystemet. Foto: TT
I höst lanserar Apple Ios 12. Här är allt vi vet så här långt om det nya operativsystemet. Foto: TT

Apple jobbar på ett nytt operativsystem för sina Iphones – Ios 12. Här är alla rykten om funktioner och lanseringsdatum för det kommande operativsystemet.

Publicerad

2018-02-13 – Prestanda i fokus snarare än nya funktioner till Ios 12

Nytt släpp av Apples operativsystem Ios brukar innebära nya häftiga funktioner för användarna att kasta sig över. Men den stora förändringen när teknikjätten rullar ut det kommande Ios 12 i höst är snarare användarvänlighet, skriver BGR.

Apple har på senare tid kritiserats på grund av programvaruproblem. Vana Apple-användare har känt att företaget tappat i sitt sätt att tänka kring kvalitet och perfektion.

Bloomberg skriver apropå detta att Apple framöver kommer att dra ner på innovationstempot genom att göra om sitt lanseringsschema. Istället för att sätta upp ouppnåeliga mål för utvecklingsavdelningen ska den nu fokusera på stabilitet och prestanda. De allra största förändringarna väntas skjutas upp till Ios 13 istället.

Vad kan Apple tänkas ha valt bort för detta? Bland annat skulle Mail-appen göras om och hemskärmen skulle ha fått en omdesign.

Ios 12 släpps i höst, och kommer förstås inte bara att vara stabilare och få ett prestandamässigt lyft. Apple ryktas också bland annat att jobba på nya föräldrakontroller och nya hälsofunktioner.