Hundratals anställda sågar Amazons klimatplan

2020-01-27 11:00  
Amazons vd Jeff Bezos presenterar företagets klimatplan under en presskonferens i september 2019, i Washington. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT

Fler än 300 anställda vid Amazon i USA har skrivit under ett öppet brev där de menar att e-handelsföretagets klimatplan är otillräcklig. Planen som företagets vd Jeff Bezos presenterade i höstas innebär att Amazon ska bli klimatneutralt till år 2040, och nyttja enbart grön energi redan 2030. Bland åtgärderna finns en jätteorder på eldrivna leveransbilar.

Det drygt 60 sidor långa inlägget gjordes av gruppen Amazon Employees for Climate Justice (AECJ) på bloggportalen Medium och innehåller mängder av kommentarer från de anställda. Kritiken riktar sig både mot företagets samarbeten med oljeindustrin och mot de repressalier som hotar anställa som kritiserar företaget.

AECJ tycker att Amazon ska sikta på att bli klimatneutralt redan 2030.

– Det här är inte tiden för att tysta röster. Vi behöver politik som välkomnar en mer öppen diskussion som är mer problemlösande, mer brådskande och mer koncentrerad handling om klimatförändringarna och dess följder, säger Mark Hiew, senior marketing manager på Amazon.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer