TECH

Lenovo rullar upp skärmen

Lenovo kom till mobilmässan MWC i Barcelona med en rullbar skärm.
Lenovo kom till mobilmässan MWC i Barcelona med en rullbar skärm.

I infällt läge ser det ut som en vanlig laptop. Sen växer skärmen. Lenovo visar upp sin rullbara konceptskärm på mobilmässan MWC.

Publicerad

I höstas berättade Lenovo om ett rullbart skärmkoncept för mobiltelefoner på konferensen Lenovo Tech World 2022. På den stora mobilmässan MWC, Mobile World Congress, som pågår i Barcelona demonstrerar Lenovo konceptet även för laptops.

I normalläget ser laptopen ut som en vanlig Thinkpad med en 12,7 tumsskärm, rapporterar The Verge som är på plats i Barcelona. Men när man trycker på en liten knapp på högersidan hörs ett surrande ljud, och skärmen börjar växa på höjden. Knappen aktiverar små motorer i laptopen som rullar fram skärmyta som har legat dold under tangentbordet. Det går inte särskilt fort. Men efter lite drygt tio sekunder har skärmen utökats till 15,3 tum, enligt The Verges uppskattning.

När och om produkten kan tänkas nå marknaden är oklart. Än så länge rör det sig om just ett koncept. Lenovo visar även upp sin Motorolamobil med rullbar skärm på MWC.