KRÖNIKOR

”Kan en vild skattkammare rädda chokladen?”

Kakaoplanta i Brasilien, foto: Márcio Pannunzio. Torill Kornfeldt, foto: Andreas Gruvhammar.
Kakaoplanta i Brasilien, foto: Márcio Pannunzio. Torill Kornfeldt, foto: Andreas Gruvhammar.

Människor har njutit av kakao i över 5 000 år. Men hur länge till? Svampsjukdomar, klimatförändringar – och bioterrorism – utgör hot mot kakaon och en tredjedel försvinner innan den har skördats, skriver Torill Kornfeldt.

Publicerad Uppdaterad

eller
Prova Ny Teknik Premium
Redan tidningsprenumerant? Aktivera ditt konto här
I medlemskapet på Sveriges Ingenjörer ingår Ny Teknik Premium. Aktivera ditt konto här
Vill du låsa upp en enskild artikel? Kopiera artikellänken och klicka här för att köpa loss den.

Logga in och få tillgång till ännu mer Ny Teknik
  • Tillgång till låsta artiklar på nyteknik.se
  • Exklusivt nyhetsbrev med de viktigaste nyheterna till din e-post varannan vecka
  • Obegränsad läsning i appen Ny Teknik
  • Möjlighet att läsa papperstidningen Ny Teknik digitalt i din dator, surfplatta eller mobil