Karriär

Författare: Silicon Valleys usla chefer skolade av Musk

Är Silicon Valleys sämsta chefer influerade av Elon Musk? Författaren Charlie Warzel menar det. Foto: USA TODAY Network/TT

De hyllas som visionärer, styr emellanåt sina företag genom Twitter och drar sig inte för att kritisera sina anställda offentligt. En ny generation företagsledare, som tycks ha ”skolats” av Elon Musk, är ”Silicon Valleys sämsta chefer”, menar författaren Charlie Warzel.

Publicerad

I mitten av juni skrev en grupp anonyma anställda på kryptomäklarbolaget Coinbase under en begäran. De beskrev arbetsmiljöproblem och pekade ut tre chefer som de menade borde avgå efter att ha tagit beslut som skadat företaget.

Svaret på petitionen från företagets grundare och vd, Brian Armstrong kom i sociala medier. Han inledde sin Twittertråd med ett kort konstaterande: Det här är riktigt dumt på så många nivåer”, skrev han i det första av 16 inlägg. Armstrong tog sina chefer i försvar men skrev också att han kände sig ”lite förolämpad" av att inte själv ha pekats ut eftersom det är han som styr företaget.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här