Kolla in när obskyra elbilen spöar Teslas hastighetsrekord

2018-02-21 09:20  

TEKNIKSVEPET. Trodde du att Teslas rekord skulle vara svårslaget? Tänk om. Läs ett urval av dagens tekniknyheter här!

Teslas hastighetsrekord har stekts rejält – av en obskyr japansk superbil. Teslas Model S accelererade 60 mph på 2,28 sekunder. Japanska Aspark Owl gjorde detsamma på 1,6 sekunder. Läs mer hos Forbes och se filmen här nedanför:

Nasas ingenjörer arbetar på en ny rymddräkt till astronauterna på nästa generations rymdfarkost, Orion. En del av utvecklingen: En inbyggd toalett, rapporterar Financial Express.

Forskarnas framgång: En fossilfri lösning för att driva solcellernas energiprocesser även på natten. Forskarna vid German Aerospace Center har använt sig av koncentrerad solenergi, rapporterar Eurekalert.

Astronomer har just upptäckt det största svarta hålet i universum, skriver Science Alert. Det största som hittills återfunnits, vill säga. Och ännu kan forskarna inte säga hur det kan ha växt sig så stort.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Angelica Söderberg

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer