Hållbar industri

Bjuv ser sin framtid i grön produktion

I höstas håvade företaget Vegafish upp den första stora skörden på runt 500 kilo svenskodlade jätteräkor i skånska Bjuv. Deras satsning har skett i nära samarbete med Findus. Vad som händer nu är oklart, men företaget planerar hursomhelst att stanna i Bjuv, som ska fortsätta att vara ett centrum för livsmedelsproduktion. Foto: Erland Vinberg / TT
Matilda Olstorpe är vd för Vegafish med ny anläggning i Bjuv. Foto: Erland Vinberg / TT
Brittiska koncernen Nomad Foods blev nya ägare till Findus så sent som i november. Nu är fabriken nedlagd. Foto: Björn Lindgren / TT
Vänsterledaren Jonas Sjöstedt deltog i protesterna mot nedläggningen i Bjuv. Foto: Björn Lindgren / TT
Henrik Hjalmarsson Foto: Björn Lindgren / TT

Findus nedläggning är en hård smäll för svensk livsmedelsindustri och för skånska  Bjuv. Men visionen om vara ett centrum för livsmedelsproduktion lever.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →

Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.


Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här