Hållbar industri

Aifloo avslöjar offensiv strategi

IOT-PODDEN. På väg mot lansering. Nyanställningar. Och flytt till nya lokaler i city. Teknikbolaget Aifloo avslöjar offensiva planer i IoT-podden från Ny Teknik.

Publicerad

IoT-podden besöker i andra programmet Aifloos kontor i Kista. Men där ska bolaget inte sitta så länge till.

– Vi växer ur lokalerna och är på väg mot nya lokaler gamla stan, berättar vd Michael Collaros, cirka 30 minuter in i programmet.

– I dag är vi 25 anställda men går allt som det ska är vi 60 mot slutet av året.

Aifloo gör ett uppkopplat armband för äldre personer. Bakgrunden var en händelse då en gammal dam ramlade ihop på en balkong, blev liggande där och frös ihjäl. Ett trygghetslarm hon själv skulle trycka på var ingen hjälp.

– Vi digitaliserar mänskligt beteende och tittar på avvikelser. Armbandet är uppkopplat hela dygnet. Man hade kunnat se att hon var på balkongen länge och vetat att det var kallt och förstått snabbt att det var ett konstigt beteende. Då hade vårdpersonalen fått ett larm.

Aifloo var ett av bolagen som kom med på Ny Tekniks 33-lista med de hetaste unga teknikbolagen.

Läs mer:

Armbandet har testats och lanseringen är nu bara någon vecka bort.

– Sverige är en otroligt viktig marknad. Vi jobbar med flera av de stora vårdbolagen som testat armbanden. Vi har byggt allting från scratch och all hårdvara är klar, säger Michael Collaros.

Han avslöjar också att man gjort klart med en fabrik som ska tillverka armbanden.

– Det blir Note, deras stora fabrik i Norrtälje kommer att producera armbandet. Det är väldigt roligt att vi kan göra det i Sverige. Alla har velat att vi ska skicka iväg till Kina, där de både är billiga och duktiga på elektronik.

IoT-podden

IoT-podden från Ny Teknik hittar man på Soundcloud eller Itunes. Hittills har två avsnitt publicerats och redaktionen jobbar med ett tredje – om IoT inom industrin.