Volvos topphybrid sålde slut – på 39 minuter

2018-07-04 10:44  

Den vassaste modellen man kan få och valet för konnässörer. Så beskrevs Volvos nya prestandahybrid. Och tydligt är att det var lockande – samtliga bilar såldes på 39 minuter.

Som grädden på moset och en guldkant på vardagen.

Det är vad Volvos specialhybrider, kallade Polestar Engineered, är tänkta att vara. Och det verkar som att det finns en hel del som vill ha just denna förgyllda upplevelse. När tillverkaren öppnade upp orderböckerna för S60 T8 Polestar till den amerikanska marknaden tog det varken dagar eller timmar att bli av med bilarna – hela produktionen var slut efter 39 minuter.

Volvo hade satt ett produktionstak på 20 bilar för sin specialare och bilen såldes via appen Care by Volvo. Eller såldes, bilarna gick bara att få i abonnemangsform till en kostnad på 1 100 dollar, motsvarande 9 600 kronor i månaden.

Första modellen som byggs i nya fabriken

Bilarna i fråga, S60 T8 Polestar Engineered har optimerats för att ge mer körglädje och har utöver lite mer effekt (15 hästkrafter) fått modifierat chassi med andra stötdämpare samt guldfärgade bromsok.

För de besvikna som inte han klicka till sig en bil var Volvo snabb med att erbjuda ett alternativ. 200 stycken vanliga S60 bensinbilar med mjukvaruoptimering. Om inte det duger blir alternativet att vänta tills nästa omgång kommer.

Nya S60 är den första modellen som byggs i USA i Volvos nya fabrik i South Carolina.

Till en början är det den amerikanska och kinesiska marknaden som ska tillgodoses, först i maj 2019 kommer de första bilarna att komma till Sverige. Hur många special-hybrider som kan erbjudas då återstår att se.

Felix Björklund

Mer om: Volvo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt