Vi har för närvarande problem med inloggningen och har därför låst upp premiumartiklarna. Vi jobbar på problemet och hoppas lösa det så snart som möjligt!

Voi storsatsar – ber ägarna om mer pengar

2019-11-11 13:37  
Snart kan dagarna vara räknade för Voi Technologys elscootrar. Detta efter att upprörda stockholmare har klagat. Foto: Voi Technology

Svenska Voi, uthyrare av elsparkcyklar, plockar in ytterligare 85 miljoner dollar, motsvarande 825 miljoner kronor i nytt kapital från nya och befintliga ägare.

Pengarna ska användas till expansion i Europa och till att få företaget att visa vinst. Dessutom görs en satsning på att få fram modernare varianter av elsparkcyklar.

Enligt vd Fredrik Hjelm kommer företaget att växa med över tusen procent i år. Förra året uppgick intäkterna till 15 miljoner kronor. Därefter väntas försäljningstillväxten gå ned till hundratals procent.

Mer om: Elsparkcykel Voi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt