Fordon

Upptäckten: Ska göra däck – på matrester

Gummi med tomat- och äggskal istället för kimrök. Foto: Kenneth Chamberlain / Ohio State University
Torkade och malda tomater och äggskal i olika stadier inför processen att blandas med gummi. Foto: Kenneth Chamberlain / Ohio State University
Katrina Cornish (vänster) och Cinda Barrera (höger) som forskar på ”matrestdäcken”. Foto: Kenneth Chamberlain / Ohio State University

Snart kan morgonens frukostlämningar hamna i dina däck. Forskare har upptäckt att äggskal och tomater är ett utmärkt alternativ till kimrök. Faktum är att matresterna övertrumfar ämnet på vissa områden.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →

Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.


Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här