Teslas svar efter Teslas pengavädjan

2018-07-24 10:46  
Vädjan gäller bara pågående projekt, skriver Elon Musk på Twitter. Foto: AP Photo/Rich Pedroncelli/TT

Teslas vd Elon Musk kommenterar nu Teslas vädjan om pengar från sina underleverantörer.

Vädjan gäller bara pågående projekt, skriver han på Twitter.

I går rapporterade Wall Street Journal att elbilstillverkaren Tesla bett sina underleverantörer att betala tillbaka en del av de pengar som Tesla har lagt ut för bolagens produkter. Det för att hjälpa företaget under en kritisk tillverkningsperiod av den billigare bilvarianten Model 3.

Läs mer: Tesla tigger pengar från underleverantörer

Efter nyheten sjönk Teslas aktie som en sten. I ett försök att lindra effekten kommenterade Musk Teslas tilltag på Twitter:

"Bara kostnader som faktiskt berör tredje kvartalet och framöver räknas. Det skulle inte vara rätt att applicera historiska kostnader på nuvarande kvartal".

En talesperson för Tesla uppgav även att färre än tio underleverantörer fått det PM som skickades förra veckan i vilket Tesla bad dem returnera en "betydande summa" för att säkerställa företagets tillväxt.

Läs mer: Nu blir det dyrare att köpa en Tesla i Kina

Vädjan om pengar bidrar till osäkerheten kring Teslas kassatillgångar som har reducerats kraftigt då företaget kämpat för att få upp produktionshastigheten av Model 3. I början av juli meddelande Tesla att bolaget äntligen uppnått sitt mål att tillverka 5.000 exemplar i veckan.

Läs mer: Viktigt mål nått för Teslas Model 3

Efter brakförlusten under första kvartalet lanserade Tesla en omorganisation med målet att få företaget att gå med vinst. I samband med omorganisationen kom beskedet om att personalen skulle bantas med nio procent.

Mer om: Elon Musk Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt