Fordon

Tesla ökar takten i Berlin – över 1000 bilar i veckan

Invigningen av Gigafactory Berlin. Foto: Action Press/Shutterstock
Invigningen av Gigafactory Berlin. Foto: Action Press/Shutterstock

Förra veckan lämnade över 1 000 exemplar av Model Y bandet i tyska Gigafactory. En milstolpe som skulle passerats redan i april.

Publicerad

Tesla har fått fart på tillverkningen i Europa. Under förra veckan producerade den nya fabriken utanför Berlin för första gången över 1 000 bilar, skriver Tesla på Twitter.

Målet: 500 000 fordon från Berlin

Elbilstillverkaren ligger visserligen något efter plan på grund av den rådande komponentbristen. Fabriken öppnade i mars i år och den ursprungliga planen var att tillverka över 1 000 bilar i veckan redan i slutet av april, skriver Electrek.

När fabriken är fullt utbyggd och alla problem i leveranskedjan är lösta siktar Tesla på en årlig produktion på 500 000 fordon från Gigafactory Berlin. Det är alltså uppemot tio gånger fler än vad som tillverkas i nuläget. 

Battericeller påverkar uppstartstid?

Electrek skriver att upptrappningen av produktionen i Berlin har gått snabbare än vid fabriken i Austin som invigdes i april.

Det tros bero på att den tyska fabriken använder battericeller av den äldre modellen 2170, medan fabriken i Texas redan från start kör bygger med de nya battericellerna 4680.