Norwegian måste uppgradera Boeing-motorer

2018-01-10 10:53  
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix / TT

Det norska flygbolaget Norwegian tvingas uppgradera motorerna på alla sina 21 stycken Boeing 787 Dreamliner-plan.

– Det är klart att det är tråkigt. Vi ska göra allt vi kan för att ha verksamhet precis som vanligt, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef på Norwegian, till TT.

Motorerna på tretton Boeing 787-9 uppgraderas till en nyare version, Trent TEN. Samtidigt ska åtta flygplan av Dreamlinermodellen 787-8 också att få uppgraderade motorer. Räkningen hamnar hos leverantören Rolls-Royce.

När planen blir stående på marken kan Norwegian bli tvunget att hyra in nya plan. Dessa kostnader måste bolaget betala själva.

Läs mer: Boeings kolfiberplan en teknisk förebild

– Tanken är att de här uppgraderingarna av motorerna ska ske löpande i takt i samband med vanligt underhåll. Det kan ju hända att det blir en enstaka inhyrningar av plan, säger Holmbergh Jacobsson.

Förra året fick flera flygbolag parkera sina Dreamliners efter motorproblem och den brittiska motortillverkaren Rolls-Royce kämpade för att leverera reservdelar.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt