Militärflyg krockade – störtade i havet

2018-12-06 08:27  

Två amerikanska militärer har räddats och fem saknas efter vad som beskrivs som en olyckshändelse vid lufttankning utanför Japan.

Det var ett stridsflygplan av typen F/A-18 från USA:s marinkårsbas Iwakuni i sydvästra Japan som skulle tankas av ett Hercules-plan natten till torsdagen. Uppenbarligen kolliderade de två planen på något sätt, och störtade i havet vid 02-tiden lokal tid.

Både japanska och amerikanska styrkor sattes in i sökandet. Först hittades en marinkårssoldat, och några timmar senare ännu en. Båda lever, men hur de mår är oklart. F/A-18-planet framfördes av två personer, medan besättningen på tankningsplanet bestod av fem personer.

Läs mer: Det här var orsaken till kraschen med Jas 39 Gripen i somras

De Hercules-plan USA använder för sådan lufttankning är samma typ av transportplan, med rötter i 1950-talet, som Sverige har ett antal av.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt