McLarens hybrid Speedtail har tusen hästar och toppar 400 km/h

2018-11-02 14:23  

Här är McLarens nya supersportbil – en efterträdare till den legendariska F1-modellen. Med en hybridmotor på hisnande 1 050 hk får Speedtail en topphastighet på 403 km/h.

Den nya superbilen representerar näste trappsteg i McLarens Ultimate Series, där modellerna Senna och P1 finns idag. Speedtail är det närmsta man kommer företagets legendariska 1990-tals ikon F1.

McLaren har ännu inte avslöjat de fullständiga tekniska specifikationerna för Speedtail. Men de berättar att det är en ej laddbar hybridmotor. En bensinmotor och en elektrisk motor utvecklar tillsammans hisnande 1 050 hästkrafter. McLaren utlovar 0-300 km/h på 12,8 sekunder och toppfart på över 400 km/h.

Läs mer: Chevrolets el-Camaro accelererar snabbare än Tesla Model S

Speedtail är en lång bil, den mäter hela 5,14meter. Trots sin storlek väger den in på 1 430 kilo. Varje karossdel av superbilen är konstruerad av kolfiberarmerad epoxiplast och har en design som är optimerad för att reducera luftmotstånd. Hjulupphängningen är med aktiv fjädring som gör att markfrigången kan justeras med 3,5 centimeter.

Förarstolen ska enligt McLaren vara hjärtat av interiören och är som i F1 monterad centralt, vilket ska ge föraren bättre kontakt med bilen och en bättre överblick. Två passagerarstolar är monterade på vardera sida bakom föraren. Interiört är det en kopia på föregångaren F1. Instrumenteringen består av fem skärmar varav två används till backspeglarna, som består av kameror.

– McLaren har aldrig byggt ett fordon som Speedtail. Som vår första Hyper-GT är det den ultimata McLaren-bilen för landsvägskörning. En blandning av konst och vetenskap, kombinerat med en häpnadsväckande maxhastighet – och en ikonisk central förarposition, med ett banbrytande tillvägagångssätt för personifiering, säger Mike Flewitt, VD, McLaren Automotive.

Läs mer: McLaren bantar med 675 LT

Bilen kommer precis som sin föregångare F1 byggas i 106 unika exemplar, på fabriken McLaren Production Center i Woking, England. Prislappen är i övre regionerna, 20.5 miljoner kronor. Orderboken är redan fulltecknad och enligt Carscoops är leverans av bilarna beräknat till 2020.

Charlie Hedstad

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt