FORDON

Klart: Polestar bygger nytt huvudkontor i Göteborg

En grå bil av märket Polestar, till vänster om bilen en vit byggnad
Elbilstillverkaren Polestar ska etablera sitt nya huvudkontor i Göteborg. På bilden syns modellen Polestar 2. Arkivbild.

Elbilstillverkaren Polestar planerar att etablera sitt nya globala huvudkontor i Göteborg. Förutom huvudkontor ska byggnaden fungera som designcenter. Inflyttning planeras ske om fem år.

Publicerad Uppdaterad

Polestar vill också långsiktigt fördubbla antalet anställda i staden. Enligt Göteborgs-Posten är målet att bli ungefär 3 000 medarbetare, som ska samlas i den nya byggnaden. Produktionen av bilarna kommer fortsatt ske i Kina respektive USA, enligt tidningen.

Göteborgs stad och Polestar har tecknat en gemensam avsiktsförklaring om bygget, som ska ligga i Frihamnen på Hisingen. Kommunen har direktanvisat mark med en yta på ungefär 80 000 kvadratmeter. Tanken är att en fastighetsägare ska bygga kontoret som sedan långsiktigt ska hyras ut till elbilsföretaget.

"Precis som Polestar har Göteborg ett tydligt fokus och en ledande internationell roll inom framtidens fordonsindustri med fokus på mer hållbara, eldrivna och uppkopplade fordon. Vi ser fram emot att utveckla en modern och attraktiv arbetsplats mitt i centrala stan", säger Thomas Ingenlath, vd på Polestar, i ett pressmeddelande.