Fordon

Jätteupphandlingen: 10 000 nya laddplatser i Stockholm

Foto: Henrik Montgomery/TT
Foto: Henrik Montgomery/TT

Stockholm parkering genomför nu en upphandling av laddplatser, som blir Sveriges största. 10 000 ladduttag ska installeras under fyra år. 

Publicerad

Stockholm parkering har som mål att utrusta samtliga 10 000 parkeringsplatser med ladduttag. Dessutom vill bolaget stötta Stockholmshem, Svenska bostäder, Familjebostäder och Skolfastigheter i Stockholm i utbyggnaden. 

Parkeringsföretaget genomför därför vad som beskrivs som Sveriges största upphandling av ladduttag. Utrustning för 10 000 parkeringsplatser ska upphandlas, skriver Stockholm Parkering i ett pressmeddelande. Upphandlingen avser inköp av utrustning men ej installation. 

– Stockholm Parkering har aktivt installerat laddare sedan 2009 och har nu ladduttag på hälften av de parkeringsplatser vi äger själva, motsvarande 5 000 ladduttag och har inlett arbetet mot 100 procent laddplatser, säger vd Christian Rockberger i ett uttalande.

Så fördelas ladduttagen:

Laddutrustningen ska installeras under en fyraårsperiod och fördelas så här: 

Svenska Bostäder: Uttag till cirka 2000 p-platser 
Stockholmshem: Uttag till cirka 2650 p-platser samt option på ytterligare 1150 för utomhusparkeringar, totalt cirka 3800 
SISAB: Uttag till cirka 700 p-platser 
Familjebostäder: Uttag till cirka 350 p-platser 

Resten av ladduttagen ska installeras i Stockholm Parkerings anläggningar. 

Sista dag att lämna in anbud är den 30 augusti.