Harley-Davidson hintar om snar tillverkning av elcyklar

2019-08-23 10:38  
Harley-Davidson har presenterat konceptet till en ny serie elcyklar. Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidson vill göra mer än motorcyklar. För första gången har bolaget nu visat upp prototyper till en ny serie elcyklar.

Det är ingen hemlighet att Harley-Davidson har jobbat med ett elcykelkoncept, men det senaste året har uppdateringarna om projektet varit få. Allt tyder nu på att konceptet snart kan gå från idé till verklighet.

Under en årlig återförsäljarkonferens har det legendariska motorcykelbolaget presenterat prototyperna till en ny serie elcyklar, berättar Electrek.

En bild från Harley-Davidson visar tre elcykelmodeller, alla med lite tjockare hjul och platta styren. De har bara en handbroms på styret, vilket tyder på att de kan ha kopplade hydrauliska bromsar, enligt Electrek.

Läs mer: Harley-Davidson lockar med två års gratis snabbladdning

Harley-Davidson är fårordigt om de tekniska detaljerna, men uppger att de elektriska pedalassisterade cyklarna ska vara ”utformade för att skina i urbana miljöer”. De ska vara lätta, snabba och enkla för alla att åka med.

Tillverkaren betonar att elcyklarna på bilden inte är ett färdigt koncept, och att slutresultatet kan se annorlunda ut.

Prislapp och lanseringsdatum saknas, men på hemsidan uppges elcyklarna ”komma snart”.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt