Göteborgs storsatsning – 160 nya elbussar

2019-07-02 16:29  

Västtrafik kommer nästa år att börja köra 160 nya elbussar. Det står klart efter att en jätteupphandling har genomförts.

Västtrafik kommer enligt egen utsago bli störst i Sverige på elbussar sedan upphandlingen igår blev klar. Den innebär att 160 nya elbussar tas i trafik nästa år. Transdev tilldelades avtalen värda 8 miljarder kronor. År 2020 kommer det därmed att finnas 220 elbussar i trafik i Göteborg, Mölndal och Partille.

– Det här är bara början. Senast 2030 räknar vi med att ha elektrifierat all stadstrafik i Västra Götaland. Upphandlingen visar också att vi skickligt kan kombinera ansvarsfull ekonomi med god kvalitet och hållbarhet, säger Peter Hermansson, styrelseordförande i Västtrafik, i ett uttalande.

De senaste åren har bjudit på en kraftig ökning av antalet elbussar i Europa, främst i Nederländerna, Storbritannien, Frankrike och Polen. Men internationellt är det Kina som dominerar stort.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt