Färre nya dieselbilar på svenska vägar

2018-03-01 13:19  
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Registreringen av nya personbilar i februari minskade med 1,9 procent, visar statistik från Bil Sweden. Andelen supermiljöbilar ökar, medan andelen dieselbilarna faller kraftigt.

”Även om det var en nedgång, så var februari en mycket bra bilmånad, den tredje bästa februari någonsin för nya bilar”, kommenterar Bil Swedens vd Mattias Bergman i ett pressmeddelande.

Antalet nyregistrerade dieselbilar minskade med 19,7 procent i februari. Av den totala andelen registreringar stod dieselfordon för 43,8 procent, vilket kan jämföras med 53,5 procent för samma månad i fjol.

Supermiljöbilar, det vill säga elbilar och laddhybrider, fortsätter öka i Sverige. Uppgången för februari månad ligger på 58 procent. Av den totala andelen nyregistrerade bilar står supermiljöbilar för 6,6 procent, jämfört med 4,1 procent samma period förra året.

Mer om: Diesel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt