Fordon

Elbilstillverkaren Unitis vd: ”Världen sa åt mig: bygg en bil”

Lewis Horne är vd för Uniti. Den planerade fabriken i Landskrona kommer att bli högt automatiserad genom samarbetet med bland andra Kuka Robotics och Siemens. Foto: Daniel Nilsson
Lewis Horne, vd för Uniti. Foto: Daniel Nilsson

Unitis vd Lewis Horne skalade ner sitt liv till ett minimum, både rumsligt och mentalt, innan idén om Uniti kom till honom. ”Jag gillar att börja från noll och vara öppen för extrema förändringar”, säger han.

Publicerad

Som ekonomistudent vid Griffith university i Brisbane, Australien, bestämde han sig för att bege sig till Sverige som utbytesstudent. Vistelsen varade ett år och följdes av en lika lång tid åter i Australien. Men Sverige lockade igen. Han återvände för att påbörja sin master i entreprenörskap och passade på att medgrunda Lusic, ett center för social innovation.

Lewis Horne flyttade senare till Peking men fick ett samtal från rektorn som undrade hur det gick med centret ”som skulle rädda världen”: Han flyttade återigen till Sverige och grundade en accelerator för att skynda på de sociala innovationer Lusic var tänkt att stötta.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här