Efter bränder: Halv miljon hoverboard återkallas

2016-07-07 14:04  
Hoverboarden på bilden fattade eld under laddning i en familjs hem i New Jersey, USA, i slutet av 2015. Foto: Lanoka Harbor Fire Department

Tio företag i USA återkallar runt 500 000 hoverboard efter många rapporter om att de populära balansskotrarnas batterier börjat brinna.

USA:s konsumentsäkerhetsråd meddelar på en presskonferens att minst 99 incidenter där batterierna överhettats, börjat brinna eller exploderat har rapporterats.

– Vi har alla sett bilder av förstörda hem och familjer som klarat sig ut i sista stund, säger rådets chef Elliot Kaye.

Alla de balansskotrar och batterier som återkallats har tillverkats i Kina.

Läs mer:

Läs mer: Ny brand med hoverboard

Rapporter om batteribränder har väckt oro i flera länder och internationella flygorganisationen IATA har rekommenderat att de bara får fraktas som handbagage och inte i lastutrymmet.

Svenska elsäkerhetsmyndigheten beslutade i maj om försäljningsförbud för en laddare till en hoverboard från Net On Net sedan laddaren visat sig avge störningar i elnätet som kan påverka elektriska apparater i närheten.

Läs mer:

Läs mer: Elsäkerhetsverket varnar för hoverboards

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL