Fordon

Cybertruck försenad – Tesla inleder produktionen först 2022

Teslas vd Elon Musk presenterade bolagets el-pickup Cybertruck i november 2019. Foto: Ringo H WChiu/AP/TT
Teslas vd Elon Musk presenterade bolagets el-pickup Cybertruck i november 2019. Foto: Ringo H WChiu/AP/TT

I månader har allt fler tecken pekat mot att Teslas första el-pickup inte kommer att nå marknaden i år. Nu står det klart att produktionen av Cybertruck skjuts fram till 2022.

Publicerad

Teslas vd Elon Musk har kallat den för ”den coolaste bil han någonsin sett”, en bil med vassa kanter och kaross i kallvalsat rostfritt stål som har tagit sin inspiration från Bond-filmen ”The spy who loved me”.

Det har gått snart två år sedan Tesla först presenterade sin första el-pickup Cybertruck. Bolaget har tidigare meddelat att fordonet skulle nå marknaden till slutet av 2021. Men nu är det bekräftat att den målbilden inte kommer att hålla.

Det är Electrek som har noterat att ordersidan för Cybertruck på Teslas amerikanska sajt nu har följande tillägg: ”Du kommer att kunna fullfölja din konfiguration när produktionen närmar sig 2022”. Detta gäller alla tre modeller av el-pickupen. 

Teslas vd Elon Musk har tidigare berättat om några av de utmaningar som är förknippade med produktionen av Cybertruck, uppger Electrek. Ett är att bilkroppens exoskelett i stål kräver helt nya tillverkningsmetoder.

I nuläget ska det finnas över 1 miljon bokningar av Cybertruck.