Canoo presenterar sin batteridrivna pickup

2021-03-14 08:15  

Nu sällar sig ännu en modell till segmentet. Canoo Pickup Truck är dock mindre än konkurrenterna. Modellen har cirka 600 hästkrafter och en räckvidd på drygt 32 mil.

Los Angeles-baserade Canoo meddelade 2017 företagets plan att släppa fyra elfordon med olika profil, som endast blir tillgängliga i abonnemangsform. Den första presenterade modellen kan beskrivas som en låda på hjul med plats för upp till nio passagerare. Den följdes 2020 upp av den lilla skåpbilen MPDV – Multi-Purpose-Delivery Vehicle.

Nu har Canoo avslöjat sitt nästa fordon – som tar plats i det förmodat lukrativa segmentet el-pickups. Där förväntas striden stå mellan giganter som Teslas Cybertruck, Fords batteridrivna version av F-150, och uppstickaren Rivian. Canoo Pickup Truck är dock betydligt mindre än sina konkurrenter.

Läs mer: Här är GM:s el-pickup Hummer EV

Längden på 468 cm kan ställas mot Fordens 635 cm. Canoo har siktat på en optimal utrymmesoptimering och därför har deras fordon en platt front. Utrymmet bakom framstolarna kan antingen ge fler sittplatser eller anpassas efter andra önskemål. Det rapporterar Mashable.

Flak kan förlängas för att svälja 2,6 meter långa föremål. Foto: Canoo

Det 162 cm långa flaket kan förlängas för att svälja 2,6 meter långa föremål, och Canoo kommer att erbjuda ett antal olika skal som gör pickupen lämpad för campingliv. Både det främre bagageutrymmet och ett utrymme i sidan på flaket har utfällbara arbetsytor. Lastkapacitet ligger på drygt 800 kg. Det skriver Business Insider.

Pickupen kan fås med bak- eller fyrhjulsdrift, med en eller två motorer. Föraren har cirka 600 hästkrafter och 746 Nm till sitt förfogande, med en räckvidd på drygt 32 mil. Batteriet ska bara tappa tio procent även om användaren laddar sina enheter hela dagen. Det skriver Motor 1. Canoo öppnar för beställningar i höst, med tänkta leveranser under 2023.

John Edgren

Mer om: Elbilar Pickup

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt