Boeing testflög nya passagerarflygplanet

2020-01-27 07:34  

Den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing har genomfört en lyckad jungfruflygning med den nya flygplansmodellen 777X, som är världens största tvåmotoriga jetflygplan.

Flygplanet lyfte från en flygplats i Seattle i västra USA på lördagen och landade på samma plats nästan fyra timmar senare. Två tidigare försök att testflyga planet ställdes in under veckan till följd av kraftiga vindar.

Boeing räknar med att flygplanet kan tas i trafik av Förenade arabemiratens flygbolag Emirates under 2021. Datumet har skjutits upp med ett år efter problem som uppkommit under utvecklingen av flygplansmodellen.

Boeing 777X ska tillverkas i två versioner: 777-8 och 777-9 med kapacitet för 384 respektive 426 personer.

Läs mer: Flygplatsens asfalt är förstärkt med grafen

Flygplanstillverkaren har stött på stora motgångar under det senaste året på grund av det olycksdrabbade flygplanet 737 Max som belagts med flygförbud. Tidigare i veckan sjönk Boeings aktie sedan det framkommit att bolaget räknar med att 737 Max tidigast kan tas i trafik till sommaren.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt