BMW:s satsning: Ger laddbox på köpet

2019-03-16 11:50  

Ett bilköp där infrastrukturlösning ingår. BMW testar ett nytt grepp för alla som kritar på för i3-modellen.

Att få till en bra laddlösning hemma är ett måste när man köper elbil. Och kostnaderna för detta måste tas med i beräkningarna när man tittar på att byta från fossildrivet till el.

Nu vill BMW underlätta övergången, och i en kampanj erbjuder de laddbox på köpet för de som väljer en i3:a.

Kampanjen pågår månaden ut och gäller de som beställer en I3 eller i3s. Men det finns en hake, för att få gratisboxen måste man kryssa i tillvalet Charged Plus eller Charged Professional. Paket som kostar 29.900 kronor respektive 79.900 kronor.

Läs mer: Elbilsladdning i vägguttag – en brännhet fråga

Förvisso innehåller paketen en hel del extra, som förarassistenter, backkamera, taklucka och flashigare stereo – men det är ändå en hel del pengar.

Boxarna som ingår kommer från österrikiska KEBA och har en maxeffekt på 11 kW samt är utrustad med sim-kort för att kunna kommunicera. Boxarna beställs genom Bee (tidigare Clever) och väntetiden är cirka sju veckor. I normalfallet tar Bee 17.900 kronor för box+installation. 

Felix Björklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt