BMW:s satsning: Ger laddbox på köpet

2019-03-16 11:50  

Ett bilköp där infrastrukturlösning ingår. BMW testar ett nytt grepp för alla som kritar på för i3-modellen.

Att få till en bra laddlösning hemma är ett måste när man köper elbil. Och kostnaderna för detta måste tas med i beräkningarna när man tittar på att byta från fossildrivet till el.

Nu vill BMW underlätta övergången, och i en kampanj erbjuder de laddbox på köpet för de som väljer en i3:a.

Kampanjen pågår månaden ut och gäller de som beställer en I3 eller i3s. Men det finns en hake, för att få gratisboxen måste man kryssa i tillvalet Charged Plus eller Charged Professional. Paket som kostar 29.900 kronor respektive 79.900 kronor.

Läs mer: Elbilsladdning i vägguttag – en brännhet fråga

Förvisso innehåller paketen en hel del extra, som förarassistenter, backkamera, taklucka och flashigare stereo – men det är ändå en hel del pengar.

Boxarna som ingår kommer från österrikiska KEBA och har en maxeffekt på 11 kW samt är utrustad med sim-kort för att kunna kommunicera. Boxarna beställs genom Bee (tidigare Clever) och väntetiden är cirka sju veckor. I normalfallet tar Bee 17.900 kronor för box+installation. 

Felix Björklund

Mer om: Elbilar Laddning

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt