Nu är Teslas jättebatteri invigt

2017-12-01 07:24  
Teslas vd Elon Musk. Foto: TT

Världens största litiumbatteri har invigts av Tesla i delstaten South Australia, för att möta den höga efterfrågan till följd av de varmt väder.

Batteriet, som kopplas till en vindkraftspark, har en kapacitet på 100 megawatt, vilket motsvarar en sjättedel av effekten från all vindkraft som byggdes i Sverige förra året. Batteriet ska kunna förse 30|000 hushåll med el.

– South Australia är nu världsledande i reglerbar förnybar energi, som levereras till bostäder och företag tjugofyra timmar om dygnet. Det här är historiskt, sade delstatens premiärminister Jay Weatherill vid invigningen som sammanfaller med sommarens första dag i Australien.

Batteriet ska ge reservström och öka energistabiliteten i delstaten South Australia, som drabbades av ett stort strömavbrott 2016 till följd av ett kraftigt oväder.

Mer om: Tesla Batterier

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt