EU förlänger diskussioner om Iranavtal

2020-01-24 14:06  
EU:s utrikeschef Josep Borrell. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock

EU:s utrikeschef Josep Borrell förlänger den tid som satts för att diskutera olika sätt att rädda kärnenergiavtalet med Iran.

Diskussionerna är en del i en process som Frankrike, Tyskland och Storbritannien satt i gång för att lösa meningsskiljaktigheter mellan parterna i avtalet från 2015.

Med förlängningen får EU-länderna mer tid på sig att försöka hitta ett sätt att övertyga Iran att byta riktning efter att ha backat från sina åtaganden i överenskommelsen.

”Vi är överens om att mer tid behövs på grund av komplexiteten i frågorna. Tidsfristen förlängs därför”, säger Borrell i ett uttalande.

Den 14 januari meddelade de tre länderna att de satt i gång processen, men eftersom Iran inte formellt godkänt den är det oklart när den två veckor långa diskussionstiden ska anses ha inletts.

Det utskott som hanterar kärnenergiavtalet kommer att mötas i Wien i februari, meddelar Borrell.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt