Uppdatering gör att Tesla ökar distansen till konkurrenterna

2020-04-28 07:17  

En uppdatering i det dolda. Utan att göra någon större sak av det har Tesla finslipat sin Model S. Så till den milda grad att elbilen nu blivit än mer accelerationssnabb.

Vanligtvis börjar en bil att changera då den lämnar bilhandlaren. Men i Teslas fall så gäller inte det här i samma utsträckning som för andra. Företaget har tack vare fjärruppdateringar samt ett idogt arbete med att finslipa sin teknik sett till att hålla även flera år gamla modeller uppdaterade. Men inte nog med det. I många fall har de även kunnat göra så att bilen får bättre prestanda än dagen då den såldes.

Och nu har ytterligare en sådan uppdatering genomförts. Just denna rör Model S Performance och innebär att bilen har putsat på sin sprinttid – ner till 2,5 sekunder. Något som tillverkaren i det tysta nu visar på sin sajt.

Tesla släppte nyligen en uppdaterad version av sitt så kallade launch mode, ett läge som gör att bilen förbereder sig för att kunna prestera snabbast möjliga acceleration från stillastående. Detta kallas för Cheeta stance (gepardställning) och använder sig av den adaptiva fjädringen för att sänka fronten. Det framgår inte riktigt om det är detta som nu innebär att den officiella accelerationstiden sänkts eller om det är den i kombination med andra uppdateringar som gör förbättringen.

Läs mer: Tritons elbil Model H klarar 112 mil på en laddning

Men även om det nu innebär att Model S Performance är hela 0,3 sekunder snabbare än närmaste rivalen Porsche Taycan Turbo S – så kommer den inte att vara den snabbaste Tesla-versionen länge till. Den amerikanska tillverkaren har i månader testat en ännu mer prestandaorienterad modell som går under beteckningen "Plaid". Utöver att ha en mer specialiserad aerodynamik så ryktas det om att den versionen kommer att ha en tredje motor – och en ännu mer imponerande acceleration.

Felix Björklund

Mer om: Tesla Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt