Elbilar

Uppdatering ger Teslorna ännu snabbare laddning

Nu ska Teslas bilar kunna laddas snabbare. Foto: Tesla
Nu ska Teslas bilar kunna laddas snabbare. Foto: Tesla

Tycker du det tar för lång tid att snabbladda Teslan? Nu har tillverkaren höjt maximal laddeffekt för modellera S och X vilket gör att laddning ska kunna ske i upp till 225 kW.

Publicerad

Uttrycket störst bäst och vackrast är något som på ett sätt går att applicera på Tesla. De har bit för bit sett till att erövra många av de parametrar som anses viktiga i bilbranschen. Accelerationstid, check, den tar vi. Räckvidd – inga problem, vi ser till att vinna den med. Störst skärm – javisst.

När Audi gick ut med att deras E-tron fick högsta laddeffekten på marknaden – tog det inte lång tid innan Tesla trumfade även denna.

Det kan låta trivialt med dessa bedrifter, men de har utöver symbolvärlden även gett stora vinster för ägare. För till skillnad från andra biltillverkare, får även befintliga Teslaägare ta del av de flesta uppgraderingar som kan göras med mjukvara. Detta tack vare företagets fjärruppdateringar.

Nu har ytterligare en sådan landat och den innebär att Model S och Model X numera ska kunna laddas ännu snabbare. I beskrivningen till uppdateringen står det: Din bil ska nu kunna ladda i upp till 225 kW vid V3 Superchargers. Som alltid när du navigerar till en Supercharger så kommer din bil förbereda batteriet under körning så att det kan laddas snabbare.

Teslas version tre

Tesla introducerade sin version tre av Superchargers förra våren och toppeffekten i dem är på 250 kW. En effekt som Model 3 och nu Model Y endast kunnat använda eftersom de har modernare batterier. För de äldre modellerna (som använder 18650 celler) har begränsningen varit max 200 kW, även om den i verkligheten varit en bra bit under det.

Men nu minskas alltså gapet till budgetbilarna och kanske är det så att Model S- och X-ägare kan nå 200 kW+ under optimala förhållanden.

Huruvida uppdateringen gäller alla versioner och batteristorlekar är dock inget som framgått än.