Teslas julklapp: Du kan köpa mer acceleration

2019-12-25 08:00  
En Tesla Model 3. Foto: Carlquinn

Nu erbjuder Tesla uppdateringen Acceleration Boost Option till standardversionen av Model 3. För 2 000 dollar kommer bilen att gå från 0 till 96 km/h en halv sekund snabbare.

Bland Teslas styrkor finns företagets trådlösa uppdateringar, som kan öppna upp helt nya funktioner eller förändra bilens prestanda påtagligt. Det senare erbjuds nu till Model 3-ägarna, om de betalar för sig.

För 2 000 dollar får man biltillverkarens Acceleration Boost Option, som låter standardversionen av Model 3 avverka 0-96 km/h en halv sekund snabbare än tidigare. Den nya accelerationstiden är därmed 3,9 sekunder.

Läs mer: Polestar avslöjar – slår Tesla på dragvikten med Polestar 2

Uppdateringen är dock inte intressant för de som äger en Model 3 Performance. Versionen är fortfarande betydligt snabbare, med en acceleration 0-96 km/h på 3,2 sekunder. Om drygt 18 700 kronor låter dyrt för en halv sekund så kan man betänka att de som ville ha Performance-versionen fick punga ut 75 000 kronor extra. Då kan det kanske kännas rättvist att de har 0,7 sekunder till godo mot standardtreor med Acceleration Boost Option.

Det är dock oklart om den nya uppdateringen även kommer att innebära en ökad topphastighet, som minskar avståndet på 27 km/h till Performance-versionen. En annan fråga är hur Acceleration Boost Option kommer att påverka räckvidden. Det rapporterar Carscoops.

John Edgren

Mer om: Tesla Model 3

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt