Tesla visar interiören i nya versionen av Model S

2021-01-29 15:21  

Det är dags för en större uppdatering av Model S. Nu har Tesla släppt bilder som visar skillnaderna i kupéutrymmet – och exteriören på Plaid-versionerna. 

Model S firar tioårsjubileum nästa år, men sedan introduktionen har Teslas prestandamodell skuggats av Model 3 såväl som Model X. Nu får Model S sin första stora uppgradering – och Tesla har släppt några bilder som visar detaljer i kupén, av den nya interiören som också kommer i Model X. Det rapporterar Motor Authority

Bland annat har den tidigare 17-tumsskärmen för infotainmentsystemet ersatts av en liggande skärm lik den som finns i Model 3. Det har gett utrymme för ett förvaringsutrymme under skärmen, och bilens varningsblinkers sköts nu via en knapp nedanför skärmen. Även baksätet har fått en pekskärm för media och klimatanläggning.

Model S behåller dock sitt digitala instrumentkluster, men skärmen har krympt något. Utsikten blir dock bättre tack vare den nya ratten av Formel 1-typ. Den ser ut att husera två tryckkänsliga knappar samt två rullhjul. Bland annat har växelspaken samt spaken för körsignal ersatts av en knapp på ratten. Till detta kommer ett nytt glastak.

Nu erbjuder Tesla superversionerna Model S Plaid samt Plaid+, med tre motorer och fyrhjulsdrift. Versionerna ska ha en räckvidd på 63 mil respektive 84 mil enligt EPA-körcykeln, rapporterar Vi Bilägare. Men versionernas stora nummer är prestandan. Plaid får över 1 000 hästkrafter och Plaid+ tar sig över 1 100 hästkrafter. Versionen ska ska avverka 0-100 km/h på mindre än 2,1 sekunder.

Läs mer: Massproducerat batteri kan laddas på fem minuter 

John Edgren

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt