ELBILAR

Så mycket kostar MG:s nya budget-elbil med sportbilsprestanda

MG4 Xpower
MG4 Xpower

Sugen på en eldriven GTI-vagn som blåser brallorna av de flesta sportbilar? MG4 Xpower kommer med 435 hästkrafter och snabb acceleration – utan att kosta skjortan.

Publicerad Uppdaterad

Det är ett par månader sedan som SAIC-ägda MG visade upp prestandaversionen av kompakt-klassaren MG4. Denna, kallad Xpower, hade fått en ny drivlina med dubbla elmaskiner vilket utöver fyrhjulsdrift innebar enorm prestanda. Dock tar räckvidden lite stryk

Systemeffekten ligger på 320 kW eller motsvarande 435 hästkrafter samt 600 Nm. Tillräckligt för att den som stampar plattan i mattan ska nå 100 km/h från stillastående efter 3,8 sekunder. 

Det kan låta oerhört att ett märke som bara för något år sedan skickade ut halvtrötta ZS EV nu har en modell som kan knocka många sportbilar i sprinten.

Skulle du istället vilja köra lugnt och långt är WLTP-räckvidden 385 km.

Nu har vi även fått ett svenskt pris. Detta startar på 489 990 kronor vilket innebär att man får mycket prestanda för pengarna. I skrivande stund är det dock enbart försäljning, inget privatleasingerbjudande finns. 

Jämfört med vanliga MG4 har Xpower-versionen motsvarande utrustning som luxury men då med lite mer sportiga tillägg. Som den gröna färgen, specifika 18-tumsfälgar med ”sportiga bromsok”, alcantara-klädsel (syntetisk mockaliknande textil) och teknik som launch control samt topphastighet på 200 km/h.