Elbilar

Så mycket kostar Fords elbil Mach-E

Fords eldrivna Mustang Mach-E kommer till Sverige i vår. Foto: Ford
Fords eldrivna Mustang Mach-E kommer till Sverige i vår. Foto: Ford

Det är över ett år sedan som Mustang Mach-E lanserades. Nu har Ford öppnat sina svenska orderböcker, och de som förbeställer en bil får den i maj

Publicerad

Biltillverkarnas inställning och lanseringstakt när det kommer till elektrifierade fordon varierar stort. Vissa ser det som nischfordon medan andra ser det som framtiden. Ford finns bland de som har dragit fötterna efter sig. När VW, Mercedes och BMW för några år sedan utlovade multi-miljardsatsningar var amerikanaren inte lika högljudd.

Så mycket kostar Mustang Mach-E

Men det har inte inneburit att elektrifiering inte kommer. I fjol lanserades elbilen Mustang Mach E på Detroitmässan – och till sommaren kommer bilarna till oss här i Sverige.

De som är sugna kan dock redan nu lägga en order då Ford har öppnat upp för beställningar, samt avslöjat vad bilen kommer att kosta.

Initialt handlar det om fyra olika versioner: De tillgängliga valen är bakhjulsdrivet i Long Range, samt Standard Range alternativt fyrhjulsdrivet i likadana utföranden. Instegsmodellen startar på 574 900 kronor och då får man en bil som officiellt ska klara upp till 44 mil på en laddning.

Fyrhjulsdrivna Mach-E dyrast

Dyrast är den fyrhjulsdrivna Long Range-versionen som har en prislapp som börjar på 734 900 kr.

Sett till vad konkurrenterna erbjuder är det här relativt slagkraftigt. Mach E är storleksmässigt i samma härad som Mercedes EQC och BMW IX3. Forden är rejält mycket billigare i sin enklare bakhjulsdrivna tappning och även som fyrhjulsdriven med 99 kWh-batteriet (Long Range) är priset lägre än de båda tyskarna.

Jämfört med Teslas alternativ Model Y hamnar Forden på ungefär samma pris.

Ford tror på Mach-E i Sverige

Förutom att vara eldriven kommer Mach-E även med Fords senaste infotainmentsystem, fjärruppdateringar samt mer fantasifullt namngivna körlägen som Whisper, Active och Untamed.

Ford Sverige säger att intresset för modellen har varit stort, och att de räknar med att sälja 3 000 bilar under 2021.

Priser Ford Mustang Mach-E

Bakhjulsrdriven (RWD) Standard Range: 440 km räckvidd – 574 900 kr

Bakhjulsrdriven (RWD) Long Range: 610 km räckvidd – 649 900 kr

Fyrhjulsrdriven (AWD) Standard Range: 400 km räckvidd – 644 900 kr

Fyrhjulsrdriven (AWD) Long Range: 540 km räckvidd – 734 900 kr