Nya bilen klarar 100 mil tack vare fast elektrolyt 

2021-01-12 06:30  

Nios kommande elbil ska få ett batteri med fast elektrolyt. Detta ska ge sedanmodellen ET7 en räckvidd på mer än 100 mil. 

Det har bara gått några månader sedan kinesiska Nio erbjöd sina kunder en uppgradering till företagets nya batteri på 100 kWh och en räckvidd på 615 kilometer. Nu hävdar bolaget att de kommer att ta ett rejält kliv framåt på området – med fast elektrolyt. 

Det är Nios nya elbil ET7 som sägs få deras nya solid state-batteri. Enligt bolagets teknikchef William Li ska räckvidden bli mer än 100 mil. Det rapporterar Autoblog.

Även övriga Nio-ägare ska få tillgång till det nya batteriet med fast elektrolyt.  

Biltillverkaren har profilerat sig med stationer där kunderna snabbt kan byta till ett fulladdat batteri. En annan fördel med lösningen är att uppgraderingar blir enkla att genomföra.

De första bilarna kommer 2022

Den kommande bilen visades upp under ett event i Chengdu. I dag har Nio tre olika suvar i sitt utbud. ET7 blir bolagets första sedanmodell, och enligt prognosen ska den dyka upp i bilhallarna under det första kvartalet 2022.

Läs mer: Nytt batterimaterial ger snabbare laddning

Förra året sålde Nio 43 728 bilar, och i Kina placerar de sig framför både Daimler och General Motors.

Genom att bredda modellpaletten vill man säkra upp ett bredare segment av de kinesiska köparna, där suvar och sedaner vardera står för 46 procent av den lokala marknaden.     

John Edgren

Mer om: Nio Batteriteknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt