ELBILAR

MG hinner före Tesla? Här visar de upp sin kommande eldrivna cabriolet

En ny eldriven sport-cabriolet, men icke Tesla Roadster. I helgen visade MG upp modellen Cyberster och till nästa sommar ska bilen finnas ute i handeln.

När Tesla pensionerade sin första modell Roadster 2011 var det slutet på en era. Det var nämligen den enda serietillverkade eldrivna cabrioleten som fanns. När den nya generationen Roadster överrasskningsvisades 2017 var det säkert många som fick upp hoppet om att återigen få köra utan tak – men sedan dess har inte mycket hänt.

Dock kommer det ett alternativ till nästa år – och bakom det står SAIC-ägda MG. Det var på en visning på märkets brittiska huvudkvarter som man visade upp vad som beskrivs som en förproduktionsdesignmodell.

– Cyberster kommer erbjuda MG-kunder en slående helelektrisk roadster som kommer att vara lika spännande som MG-sportbilar från förr, sade Carl Gotham, chef för MG Advanced design, vid presentationen.

Bilen är inte helt klar, men det handlar om en typisk tvåsitsig roadster. Det vi vet är att den kommer att ha saxdörrar, ett val man tagit för att modellen ska sticka ut.

Det finns lösa uppgifter om att grundmodellen blir bakhjulsdriven men att en fyrhjulsdriven toppmodell även ska lanseras. Effektuttagen återstår att se, men det är nog en lågoddsare att det blir mellan 250 och 500 kW. Huruvida alternativet med drift på alla hjul får samma tremotors-drivlina som Marvel R låter vi vara osagt.

MG säger att de kommer avslöja specifikationer inom kort. Något som däremot är tydligt kommunicerat är att Cyberster kommer vara i produktion lagom till sommarsäsongen 2024.