Elbilar

Kia släpper ny Niro – med teknik från hajpade EV6

Här är nya Kia Niro. Foto: Kia
Nya detaljer på Kia Niro. Foto: Kia
Insidan av Kia Niro har fått ärva teknik av nya EV6. Foto: Kia
Kia Niro. Foto: Kia

En uppdatering som ska hålla ”förra generationen” aktuell även framöver. Nu har Kia presenterat sin nya Niro.

Publicerad

Crossovern Niro har varit en stor framgång för Kia. I Sverige framförallt i sina båda elektrifierade tappningar. Men för dem som trodde att modellen skulle förpassas till historieböckerna nu när Kia har ny teknik och en ny plattform, tänk om. Kikar man globalt är modellens styrka att det går att få den i olika hybridtappningar.

Vad är då nytt med Niro nu? Jo, det största är att den något träiga designen uppdaterats rejält. Nu har man fått ny front med vinklade LED-varselljus samt att för de laddbara bilarna – så är det där man ansluter sladden.

Nya detaljer på Kia Niro. Foto: Kia

Med designen säger Kia att man har influerats en sitt Habaniro-koncept som presenterades för två år sedan. Band annat har man plockat med den kontrasterande delen på bakstolpen. Baktill så har man satt lyktorna vertikalt. En helt ny look, alltså.

Nya Niro blir mer energisnål

De kosmetiska förändringarna är stora, inte minst interiört, där kupén blivit mer avskalad och fått tydliga kantiga linjer. Även ratt och infotainment har uppdaterats och likt EV6 så har även Niro nu fått den digitala panelen som kan alternera mellan radio/media/navigation eller klimatanläggning och värmealternativ.

Insidan av Kia Niro har fått ärva teknik av nya EV6. Foto: Kia

Niro kommer att fortsatt att erbjudas som hybrid, laddhybrid eller som elbil. Och samtliga versioner kommer att dra nytta av uppgraderingar som gör bilen mer aerodynamisk och således mer energisnål.

Ännu så länge har Kia inte sagt något om specifikationer, men ut på marknaden kommer den hur som helst nästa når.