Elbilar

Här är priset på Volvos laddhybrid XC40

Foto: Volvo Cars
Foto: Volvo Cars
Foto: Volvo Cars

En utrensning av de rent fossildrivna och en breddning av laddbara alternativ. Under 2019 kommer Volvo att påbörja utfasningen av modellerna D och T. Något som sverigechefen bara ser som en styrka. "Vi kommer behålla marknadsledningen", säger Kristian Elvefors, vd för Volvo Cars Sverige.

Publicerad

Flera laddade alternativt, men fortfarande ett hål i utbudet. Så skulle man kunna beskriva Volvos modellpalett 2019. Men under året har tillverkaren accelererat utrullningen av elektrifierade bilar och stallet med laddbart har utökats med flera alternativ

– I dagsläget har vi laddhybriderna T8 Twin Engine där V60 är den senaste att lanseras. Sedan någon vecka tillbaka säljer vi även versionen T6 Twin Engine. Därtill börjar vi även sälja XC40 T5 Twin Engine nu på måndag, i stället för att bara ha den via Care by Volvo. Men den stora förändringen i år är ju att vi introducerar mildhybridsystemet med 48-voltssystem. Det blir både på bensin- och dieselbilarna med modellbeteckningarna B4, B5 och B6, säger Sverigechefen Kristian Elvefors till Ny Teknik.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här