Populärteknik

Elbilen som är ett växthus

Konceptskiss av Rinspeeds Oasisbil. Foto: Rinspeec
Konceptskiss av Rinspeeds Oasisbil. Foto: Rinspeec
Konceptbild odlingen i bilen Foto: Rinspeed
Konceptbild odlingen i bilen Foto: Rinspeed

Fast i trafiken är det skönt, att koppla av med något grönt. När du sitter bakom ratten, passa på å sköt rabatten!

Publicerad

Schweiziska bilföretaget Rinspeed har nu presenterat konceptet de ska visa upp på nästa års omgång av den stora bilmässan CES i Las Vegas. Det blir den självkörande elbilen Oasis, som likt en oas i storstadsöknen kommer med sin egna inbyggda trädgård.

I trädgården i bilen kan den hugade föraren enligt Rinspeed odla sina egna rädisor, eller kanske ha ett bonsai-träd. Bilens stora fönster släpper in mycket ljus till plantorna.

I en pressrelease utlovar företaget tekniska och visuella godbitar i sin nya bil, enligt dem en stor skillnad från Googles självkörande bil som mer påminner om en "grå mus".

Tja, det är säkert bra för humöret att kunna knapra på en hemodlad grönsak när bilkön breder ut sig. Återstår att se om bilen faktiskt kommer ut på marknaden.

I filmen nedan visar Rinspeed, med hjälp av ett märkligt hopmatchat par, hur bilen är tänkt att fundera. Notera kopphållaren.

Här hittar du alla avsnitt av Hjulkalendern.

Hjulkalendern

I Ny Tekniks hjuliga serie lyfter vi varje dag fram till julafton upp något kul på hjul. Har du tips på fordon som borde vara med? Mejla ada.fredelius@nyteknik.se.