Elbilar

Efter uppdateringen – nu kan du se på film i Polestar 2

Nu kan Polestarägarna se på film i sin bil. Foto: Polestar
Nu kan Polestarägarna se på film i sin bil. Foto: Polestar
Foto: Polestar
Foto: Polestar

En uppgradering som gör att Polestar kan kalla sin modell 2 mer ”underhållande”. Detta då man nu kan titta på video via bilens infotainmentsystem.

Publicerad

Det är länge sedan som det blev möjligt att titta på video i infotainmentsystem. BMW och Mercedes har kört funktionen på en del modeller, men den har varit lite haltande.

Sen kom Tesla och de har haft alternativet att kunna slå på Youtube eller Netflix som ett stående inslag sedan en lång tid tillbaka. 

Nu sällar sig Polestar till gänget ”rullande” biosalonger.

Men med det sagt, det är inte riktigt i nivå med vad den amerikanska elbilstillverkaren erbjuder. Till att börja med är det en ganska stor fysisk skillnad på skärmen. I Polestar 2 är det en mindre och framförallt stående skärm som gäller. Därtill så lär de som vill titta på Game of Thrones eller den senaste Netflix-serien bli besvikna. Initialt är det nämligen ett mer begränsat utbud som erbjuds.

– Vi har släppt en betaversion så att våra kunder kan börja njuta av fördelarna med videostreaming i bilen så snart som möjligt. Vi kommer också att fortsätta lägga till kanaler i framtiden, säger Thomas Ingenlath, vd på Polestar.

Foto: Polestar
Foto: Polestar

Så visst, betaltjänsten är kanske inte det som kommer att övertyga cineaster att välja Polestar. Dock ska man inte förringa det här första steget som visar styrkan i att ha Google och Android med ombord. Teknikjätten har enorma resurser för vidareutveckling av appar och tjänster – därtill lär Android-plattformen vara attraktiv för apputvecklare eftersom det på sikt kommer att ge tillgång till miljontals fordon.

De tjänster som erbjuds just nu:

SVT i Sverige

TV2 i Norge

Goplay och RTBF i Belgien

Tagesschau, Al Jazeera och BBC Ideas för samtliga europeiska marknader.

Streamingen ingår i dataplanen för Polestar 2 så det kostar inget extra att titta på video i bilen. Den begränsning som finns är att bilden inte visas om bilen är i rörelse.