Elbilar

Audi Q4 uppgraderas – får snabbare laddning

Audi Q4. Foto: Audi
Audi Q4. Foto: Audi

En justering i programvaran ger kortare tid vid laddstolpen. Nu meddelar Audi att elbilen Q4 E-tron uppgraderas med snabbare snabbladdning. Därtill får modellen större skärm och mer app-funktionalitet.

Publicerad

I fjol lanserade Audi sin elbil Q4 på VW-koncernens MEB-plattform. Nu uppgraderas modellen och från 2022 kommer flera nyheter. Den första, och största, är att bilar med det större batteriet på 76,6 kWh netto får bättre snabbladdningsprestanda.

Efter uppgraderingen så går de att ladda i upp till 135 kW vilket innebär att det i Q4 40 tar 29 minuter att ladda från fem procent upp till 80 procent.

För de fyrhjulsdrivna alternativen Q4 45 och Q4 50 så tar motsvarande laddning något längre, 36 minuter.

Förbättringen kommer av att batteriets värmehanterings- och styrsystem optimerats.

Största skärmen hittills för Audi

En annan nyhet är att Q4:an även begåvas med en skärmuppdatering. Den nya skärmen är på 11,6 tum, vilket är den största som Audi hittills petat in i en produktionsmodell. Dock inte som standard, utan man får gå på tillvalslistan för att få med den.

Ytterligare nyheter kommer i appen. Och då handlar det om att man som ägare kan förplanera rutter i appen och då få laddstopp på sin resa som är skräddarsydda enligt hur föraren kör samt aktuell trafik.

Även funktioner för att få push-meddelanden när önskad laddnivå uppnåtts, alternativ för sista kilometern-navigering samt parkerad position är nyheter i Audi Connect.