Zoom-utmanaren Google Meet blir gratis att använda

2020-04-30 10:20  
Foto: Google

Google Meet blir inom kort tillgänglig i en gratisversion för alla som har ett Google-konto.

Det har väl inte undgått någon att videokonferenser fått ett uppsving under coronakrisen. Zoom i synnerhet har rusat i användartal de senaste månaderna.

Nu trappar Google upp i kampen om användarna. I början av maj kommer videochatten Google Meet att blir tillgänglig utan kostnad för alla som har ett Google-konto.

Läs mer: Så löste svenska universitet säkerhetsproblemen i Zoom

Hittills har Google Meet bara varit tillgängligt för företagskunder som är anslutna till G Suite, Google motsvarighet till Office 365. Tjänsten går att nå antingen via webbläsaren eller appar till IOS och Android.

Gratisversionen av tjänsten ska egentligen ha en maximal möteslängd på 60 minuter, men begränsningen tas inte i burk förrän den sista september. Antalet mötesdeltagare är också begränsat till 100, mot betalversionens 250.

Den som vill komma åt gratisversionen av Google Meet kan skriva upp sig här, sedan kommer inbjudningar successivt att skickas ut.

Simon Campanello

Mer om: Google Zoom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt