Whatsapps grundare: Det är dags att ta bort ditt Facebook-konto

2018-03-21 09:53  

Facebook köpte hans app för 16 miljarder dollar. Nu uppmanar Brian Acton allmänheten att sluta använda det sociala nätverket.

Under natten svensk tid skrev Whatsapps medgrundare Brian Acton ett Twitter-inlägg han inledde med ordet ”Det är dags nu” följt av hashtaggen #DeleteFacebook.

Han har inte velat förtydliga sin uppmaning, men de flesta har tolkat den som kopplad till helgens avslöjande om hur analysföretaget Cambrige Analytica använt Facebooks användardata för att påverka valet i USA.

2014 betalade Facebook 16 miljarder dollar för att köpa upp meddelandetjänsten Whatsapp. Brian Acton jobbade länge kvar inom Facebook-koncernen, men lämnade bolaget tidigare i år för att starta sin egen välgörenhetsorganisation.

Läs mer: Så kunde de kartlägga 50 miljoner Facebook-användare

Samtidigt fortsätter stormen att rasa kring Facebook och företagets hantering av Cambridge Analytica. Flera utredningar har inletts mot teknikjätten, men ledningen med grundaren Mark Zuckerberg i spetsen har varit knäpptysta under veckan.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt