Whatsapps grundare: Det är dags att ta bort ditt Facebook-konto

2018-03-21 09:53  

Facebook köpte hans app för 16 miljarder dollar. Nu uppmanar Brian Acton allmänheten att sluta använda det sociala nätverket.

Under natten svensk tid skrev Whatsapps medgrundare Brian Acton ett Twitter-inlägg han inledde med ordet ”Det är dags nu” följt av hashtaggen #DeleteFacebook.

Han har inte velat förtydliga sin uppmaning, men de flesta har tolkat den som kopplad till helgens avslöjande om hur analysföretaget Cambrige Analytica använt Facebooks användardata för att påverka valet i USA.

2014 betalade Facebook 16 miljarder dollar för att köpa upp meddelandetjänsten Whatsapp. Brian Acton jobbade länge kvar inom Facebook-koncernen, men lämnade bolaget tidigare i år för att starta sin egen välgörenhetsorganisation.

Läs mer: Så kunde de kartlägga 50 miljoner Facebook-användare

Samtidigt fortsätter stormen att rasa kring Facebook och företagets hantering av Cambridge Analytica. Flera utredningar har inletts mot teknikjätten, men ledningen med grundaren Mark Zuckerberg i spetsen har varit knäpptysta under veckan.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt